Itt a tavasz! :)

Március 24-én egy kis csapat gyerekkel, de nagyon jó hangulatban telt az Esteponai foglalkozás, a tavasz volt a témánk. Az időjárást ugyan elfelejtették erről értesíteni, de a terembe sikerült tavaszt csempésznünk egy kis virággal és sok játékkal.

A foglalkozás elején, amíg vártuk, hogy mindenki megérkezzen, színezés helyett egy nagy képet hoztunk a gyerekeknek egy kicsit sem tavaszi tájról, azt kértük tőlük, hogy színezzék ki, rajzoljanak rá mindenfélét, ami a tavaszról eszükbe jut. A fiúk elkalandoztak egy kicsit, így jól elkülöníthető a lányok és a fiúk oldala az elkészült alkotáson, de így is sikerült összeszednünk, hogy mi minden változik a természetben tavasszal. Ezalatt a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt meghallgattuk többször is, sőt a Youtube-nak hála Freddie Mercury verzióját is, ami nagyon érdekelte a gyerekeket, tetszett nekik, hogy egy nem magyar ananyelvű világsztár is megtanulta ezt a dalt. 
Készítettünk egy szimbolikus kis virágos kertet, amibe összevissza “ültettük” a virágokat, a gyerekek kaptak egy “kis növényhatározót”, és játszottunk egy kicsit. Aki felismert egy virágot a kertből, azt el is vehette, így gyüjtögetett mindenki. Ezután megnéztük, hogy ki mit szedett és szépen sorban visszaraktuk a kertben a helyükre a virágokat, így soknak a nevét is megtanultuk. 
Mikor ezzel végeztünk, mindenki kapott egy lapot tele szerszámok képeivel, azt kértük a gyerekektől, hogy karikázzák be, amit kertészkedés közben használni szoktunk. Megbeszéltük a neveiket, a gyerekek nagyon ügyesek voltak, volt aki komolyan meglepett minket, milyen nagy a szókincse, még a talicska sem okozott gondot. :) Megbeszéltük azt is, hogy melyik szerszámot mire használjuk, mi mindent kell tavasszal elvégezni a kertben, majd az egyik tevékenységet ki is próbáltuk, virághagymát és petrezselyem magot ültetett mindenki egy kis cserépbe. Kaptak hozzá a gyerekek egy kis feladatlapot is, akinek van kedve vezetheti otthon, hogy mikor hajtott kia a virágja illetve a petrezselyme, mekkorára nőtt, milyen gyakran locsolta…stb. Kíváncsiak vagyunk az eredményre, ha van kedvetek, készítsetek róla képet! :)A következő feladatunkban a virágcsokrunk kapott főszerepet, a gyerekek vízfestékkel festették meg a csokrot, miközben arról beszélgettünk, hogy milyen részei vannak egy növénynek, milyen virágokat hoztunk és így tovább.
Nagy szépek lettek az alkotások, de azt is megállapították a gyerekek, hogy nem könnyű vízfestékkel festeni.Az óra hátralevő részében activityt játszottunk, fiúk lányok elleni küzdelem volt, amiben a lányok ugyan elhúztak, de a fiúk is nagyon ügyesek voltak. Többnyire tavasszal kapcsolatos szavakat válogattunk össze amit el kellett mutogatni, vagy le kellett rajzolni a soron következő játékosnak. A gyerekek ügyesek és lelkesek voltak, jó hangulatban, nyeremény csoki majszolással zártuk az órát, amit mindenki kiérdemelt. 

Köszönjük, hogy eljöttetek! Reméljük, hogy találkozunk a húsvéti családi napon április 14-én vasárnap. :)